ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг Німеччини на рівні ААА

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Німеччини на максимальному рівні ААА, прогноз "стабільний". Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Експерти Fitch відзначають, що підтвердження рейтингу відображає довгострокову стабільність німецької економіки, а також той факт, що уряд Німеччини більш ніж досягло успіху в досягненні низки ключових бюджетних показників.

У заяві агентства наголошується, що відношення держборгу до ВВП країни вже досягло своєї максимальної позначки і буде знижуватися.

"У Німеччини є все для зниження держборгу. Економіка країни росте, бюджетна позиція залишається досить сприятливою, і номінальні процентні ставки є низькими. Більше того, незважаючи на те, що показник держборгу, що склав 81,9% ВВП в 2012 р., є підвищеним в порівнянні з медіанним рівнем в 49% для категорії AAA, він залишається в діапазоні, відповідному цій рейтингової категорії", - йдеться в повідомленні агентства.

Також, експерти агентства зазначили, що позитивним для рейтингу Німеччини фактором є скорочення ризиків, пов'язаних з кризою в єврозоні.