ua en ru

Фінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у Києві

Фінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у Києві Фото: 26 травня в Києві відбудеться вирішальний матч Ліги чемпіонів (facebook.com-ffukraine)

Ігор Циганик розповів, за кого вболіватиме у фіналі Ліги чемпіонів і пояснив, чим така подія для Києва принесе позитив

Вже найближчої суботи, 26 травня, Київ готується приймати фінал Ліги чемпіонів 2018. Масштабна і значуща подія пройде на столичному стадіоні НСК Олімпійський. У вирішальному матчі за перемогу будуть боротися мадридський "Реал" і англійський "Ліверпуль". Також двома днями раніше, 24 травня, в Києві пройде фінал жіночої Ліги чемпіонів.

Українці тільки з часом усвідомлять всі "плюси" того, що така важлива для світового футболу подія пройде саме в нашій країні, вважає відомий коментатор і телеведучий Ігор Циганик.

Таку думку він висловив у коментарі для Styler.


Фінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у КиєвіФото: Відомий український телеведучий і футбольний коментатор Ігор Циганик (facebook.com/ihor.tsyhanyk)

"Я впевнений, що фінал Ліги чемпіонів - просто фантастична подія для України! В цьому немає сумнівів, і в цій події я бачу тільки позитив. До нас приїдуть фани, туристи. До нас приїдуть ті, хто вже був в Києві на Євро 2012, на Євробаченні. Їм в Києві вже подобається. Вони знають, куди їдуть. Київ стане місцем проведення однієї з найбільш значущих у спортивному світі подій. До нас приїдуть легендарні футбольні команди. У Києві покращується інфраструктура, відкриваються нові ресторани. Те, що ремонтуються дороги, що ремонтується стадіон, поліпшується інфраструктура – це ще один "плюс", і українці помітять ці переваги через якийсь час", - говорить Ігор Циганик.

"Особисто я буду вболівати за "Ліверпуль". Виграти їм буде складно"

Коментатор зізнається: сам він під час фіналу Ліги чемпіонів буде підтримувати "Ліверпуль".

"Особисто я буду вболівати за "Ліверпуль". Виграти їм буде складно. Але я дуже хотів би, щоб Мохамед Саллах отримав нагороду "Золотий м'яч" (єгипетський футболіст, 25-річний півзахисник "Ліверпуля" – ред.). А отримати він її може лише тоді, коли його команда переможе. А "Реал" вже вигравав у багатьох інших важливих матчах", - сказав він.

За словами Ігоря Циганика, якщо НСК Олімпійський з 2012 року стояв без ремонту, то тепер за цю площадку грунтовно взялися, нехай і не в плановому порядку, а строго до якоїсь події.

Фінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у КиєвіФото: На полі НСК "Олімпійський" 26 травня вийдуть фіналісти Ліги Чемпіонів УЄФА 2017-2018 – ФК "Реал Мадрид" і "Ліверпуль" (РБК-Україна, Віталій Носач)

"Ви ж знаєте, як у нас зазвичай відбувається. Все ремонтують, якщо до чогось готуються, а не просто тому, що вимагає ремонту. У нас багато чого не мінялося і не ремонтувалося роками. А тепер нарешті почали щось робити. При цьому завжди знайдуться ті, хто побачить в цьому негатив. В Україні так завжди відбувається", - нагадує коментатор.

"Українці рідко коли мислять стратегічно"

Ігор Циганик згадує, що до фіналу Ліги чемпіонів у Києві у багато разів підняли ціни на житло. Деколи суми за одну ночівлю були такі величезні, що буквально шокували іноземців. Так, стало відомо, що близько 2 тисяч фанів "Реалу" здали свої квитки на матч і не приїдуть до Києва через високі ціни на житло у цей період.

"Справа в тому, що українці рідко коли мислять стратегічно. Вони хочуть отримати величезний прибуток тут і зараз. Таке підвищення цін показує наш менталітет. Я був далеко не на одному чемпіонаті такого рівня у багатьох країнах. Підвищення цін за житло на час чемпіонату – нормальне явище. Наприклад, якщо ціна за номер в готелі досягає в звичайні дні сто євро, то в день чемпіонату цей же номер коштує 250 євро. Але не три тисячі євро, звичайно", - акцентує увагу телеведучий.

90% готельних номерів UEFA забронювали ще у 2016 році

Ігор Циганик вважає, що держава повинна якось контролювати ситуацію і намагатися не допустити підвищення цін на житло до такого високого рівня, як сталося в Києві.

Фінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у КиєвіФінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у КиєвіФінал Ліги чемпіонів 2018: футбольний коментатор про ціни на житло та європейських фанів у Києві

Фото: Під час капітального ремонту на НСК "Олімпійський" відремонтували освітлення, інформаційні табло, гідроізоляцію покрівлі і конструкції (РБК-Україна, Віталій Носач)

"Думаю, треба знайти метод, щоб на це якось впливати. Але треба пам'ятати, що УЄФА відразу після того, як оголошує місце проведення фіналу наступної Ліги чемпіонів, відразу ж бронює близько 90% готельних номерів для "своїх". Київ як приймаючу сторону фіналу оголосили ще у 2016 році. Є так звана UEFA family, і бронь йде насамперед для її представників. Під цифрою 90% я маю на увазі 6-7, можливо до 10 тисяч людей. Для них готелі було заброньовано ще більше року тому. Це і журналісти, і персонал також", - нагадує Ігор.

При цьому не варто думати, що корупція і різні спірні моменти – подібне відбувається тільки в Україні, говорить він.

"У свій час я детально ознайомився з тим, як діє УЄФА. Там, повірте, не все так просто. Наприклад, бронь номерів відбувається тільки в акредитованих УЄФА готелів. А хто потрапляє в цей список? Ті, хто зумів туди якимось чином потрапити", - каже футбольний коментатор.

Як потрапити на гру фіналу Ліги чемпіонів 26 травня (відео: STYLER.rbc.ua)

Раніше журналісти показали, де будуть жити футболісти "Реала" під час Ліги чемпіонів.