ua en ru

Фінал ЛЧ у Києві: прикордонники готові оформляти 7 тис. пасажирів за годину

Фінал ЛЧ у Києві: прикордонники готові оформляти 7 тис. пасажирів за годину Фото: прикордонники (dpsu.gov.ua)

В аеропорту "Бориспіль" під час фіналу ЛЧ пропускатимуть 120 пасажирів за хвилину

Під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів у Києві Державна прикордонна служба України (ДПСУ) працюватиме у посиленому режимі та готова у пропускних пунктах оформляти близько 7 тисяч за годину. Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

"Основним напрямком прибуття на Чемпіонат будуть столичні аеропорти. Саме тому для оформлення пасажирів тільки в аеропорту "Бориспіль" одночасно буде задіяно 60 робочих місць, що дасть змогу пропускати до 120 пасажирів за 1 хвилину та близько 7 тисяч за 1 годину", - зазначили в ДПСУ.

Загалом прикордонне відомство прогнозує прибуття в Україну щонайменше 30 тисяч фанатів та гостей. Найбільше уболівальників прикордонники очікують з Англії та Іспанії, а також Німеччини та Франції.

Під час прикордонного контролю вболівальникам надаватиметься пріоритет - гостей оформлятимуть організовано групами та відокремлять від загального руху пасажирів. Напрями руху для проходження прикордонного контролю учасниками та гостями фіналу будуть позначені відповідними логотипами. Допомогу іноземцям також надаватимуть волонтери.

Прибуття перших фанатів очікується саме з 24 травня, а основна кількість прогнозується починаючи з 25 травня і прикордонники готові до їх оформлення у більш ніж 120 пунктах пропуску. При цьому в 18 основних пунктах пропуску, а це 5 повітряних, 7 автомобільних та 6 залізничних, одночасно буде задіяно 800 прикордонників", - повідомили в ДПСУ.

Крім того, близько 600 прикордонників перебуватимуть у резерві, а у випадку виникнення нестандартних ситуацій буде задіяний прикордонний спецпідрозділ "Дозор". Крім того, під час заходів будуть чергувати близько 100 інструкторів-прикордонників зі службовими собаками.

Прикордонники під час фіналу ЛЧ використовуватимуть досвід у ході забезпечення пропуску гостей на "Євро-2012" та "Євробачення" й інші міжнародні заходи.

"Варто додати, що до забезпечення заходів з пропускних операцій в рамках співпраці з агенцією FRONTEX у пунктах пропуску працюватимуть представники прикордонних відомств чотирьох країн Європейського Союзу, а також дипломатичні представники Іспанії та Великобританії", - зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, у держпідприємстві "Украерорух" спростували чутки про страйк авіадиспетчерів під час фіналу Ліги Чемпіонів.