ua en ru

На Філіппінах в перестрілці з поліцією загинув мер міста

На Філіппінах в перестрілці з поліцією загинув мер міста Фото: президент Філіппін Родріго Дутерте (wikipedia.org)

Інцидент стався під час наркотичного рейду поліції

у Філіппінах В неділю, 30 липня, під час поліцейської облави був убитий мер міста Озамиз Рейналдо Пароджиног і ще шість чоловік, коли вони чинили опір арешту. Про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що президент Філіппін Родріго Дутерте назвав мера Озамиса одним з політиків, пов'язаних з нелегальними поставками наркотиків.

Так, поліція, отримавши ордери, збиралася заарештувати мера міста Рейналдо Пароджинога в його будинку, а також його дочка, яка є віце-мером, і ще чотирьох чиновників міста Озамиз. При спробі затримання підозрювані відкрили вогонь по поліцейським.

За даними поліції, у перестрілці загинув Породжиног і його шість родичів і охоронців. Відзначено, що була вбита дружина мера, а дочка арештована співробітниками поліції.

"Рейналдо Пароджиног зіткнувся із звинуваченнями в корупції, однак він заперечував будь-які зв'язки з незаконними наркотиками", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє видання, він був третім мером, якого вбили при переслідуванні президентом Родріго Дутерте, під час правління якого було вбито більше трьох тисяч чоловік в перестрілці з поліцією", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Філіппін Родріго Дутерте присягнувся убивати мерів і посадових осіб, які займаються незаконною торгівлею наркотиками в країні.

Дутерте склав так званий "нарко-список", який налічує від 5 до 10 тис. імен мерів, чиновників, правоохоронців та інших державних службовців, і заявив, що тепер почне "працювати над ним".