ua en ru

На Філіппінах бойовики напали на охорону президента, є поранені

На Філіппінах бойовики напали на охорону президента, є поранені Фото: Родріго Дутерте (flickr.com/worldeconomicforum)

Бойовики напали на охорону президента Філіппін Родріго Дутерте

На Філіппінах бойовики напали на охорону президента країни Родріго Дутерте, є поранені. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевих військових.

"Четверо членів філіппінської президентської гвардії були поранені в результаті стрілянини з десятками маоїстських повстанців, замаскованих під солдатів на контрольно-пропускному пункті на південному острові Мінданао", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, президента Філіппін Родріго Дутерте не було в даному регіоні під час нападу.

"Чотири з наших військових в двох транспортних засобах були злегка поранені в перестрілці", - заявив журналістам генерал Луї Дагой, додавши, що повстанці втекли.

За його словами, партизани так званої "Нової народної армії" відкрили вогонь по президентським правоохоронцям і були одягнені в солдатську форму.

Наголошується, що інцидент на контрольно-пропускному пункті стався на наступний день після того, як Дутерте попросив обидві палати Конгресу продовжити військове положення в Мінданао до кінця року, оскільки силам безпеки знадобиться більше часу для боротьби з ісламістськими бойовиками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Філіппінах через напади бойовиків на місто Мараві і бойові дії, в цьому районі країни свої будинки покинули близько 400 тисяч чоловік.