ua en ru

ФІФА домагатиметься ослаблення в Росії та Катарі дії законів щодо сексуальних меншин

ФІФА чинитиме тиск на Росію і Катар, щоб послабити в цих країнах дію законів щодо сексуальних меншин перед чемпіонатами світу 2018 і 2022.

ФІФА чинитиме тиск на Росію і Катар, щоб послабити в цих країнах дію законів щодо сексуальних меншин перед чемпіонатами світу 2018 і 2022.

Ініціатива належить директору організації "Футбол проти расизму" Піару Повару та колишньому главі Англійської асоціації футболу Девіду Бернштейну. Очікується, що питання обговорять на черговій сесії МОК у Буенос - Айресі.

"Катар - одна з небагатьох країн, де гомосексуалізм як і раніше заборонений. Є питання по російському закону про ЛГБТ -спільноти. Вболівальники і спортсмени всіх національностей, віросповідань і орієнтації не повинні відчувати себе ущемленими, коли приїдуть до цих країн на чемпіонат світу. Сподіваємося, футбол стане двигуном соціальних змін", - наводить слова Повару The Guardian.

Нагадаємо, в червні 2013 р. Держдума РФ прийняла закон, що забороняє "пропаганду нетрадиційних сексуальних стосунків" серед неповнолітніх.

Документ був ухвалений практично одноголосно. Новий закон був негативно зустріли на Заході, де з'явилися заклики до бойкоту майбутніх зимових Олімпійських ігор у Сочі, які відбудуться з 7 по 23 лютого 2014 р.

Росія домоглася права проведення чемпіонату світу 2018 р. на своїй території за підсумками голосування членів ФІФА , що відбувся в грудні 2010