ua en ru

Фідель Кастро: Із смертю Уго Чавеса Куба втратила найкращого друга

Із смертю Президента Венесуели Уго Чавеса народ Куби втратив найкращого друга. Таку заяву зробив сьогодні колишній кубинський лідер Фідель Кастро, передає Reuters. За словами екс-голови Куби, Уго Чавес розділяв з ним "однакові ідеали справедливості і допомоги що має потребу".

Фідель Кастро також розповів, що новина про смерть венесуельського лідера, отримана по телефону, стала для нього важким ударом.

Нагадаємо, Уго Чавес, який займав пост Президента Венесуели з 1999 р., помер в Каракасі 5 березня в 16:25 за місцевим часом після тривалої боротьби з раком, який був виявлений у нього в 2011 р. Уго Чавес був відомий своєю антиамериканською, антиімперіалістичною позицією і підтримкою бідних верств населення.

Кубу і Венесуелу зв'язує довгострокова співпраця. Зокрема, після розвалу СРСР в 1991 р. Уго Чавес уклав угоду з властями Куби, забезпечивши країну нафтою в обмін на послуги кубинських фахівців - головним чином медичних співробітників. Крім того, згодом було створено декілька спільних підприємств для подальшої інтеграції економіки двох країн.