ua en ru

ФГВФО змінив банк для виплат вкладникам "Південкомбанку" на "Альфа-банк"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінив банк-агент для здійснення виплат коштів вкладникам ПАТ "Південкомбанк" з АТ "Райффайзен Банк Аваль" на ПАТ "Альфа-банк".

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінив банк-агент для здійснення виплат коштів вкладникам ПАТ "Південкомбанк" з АТ "Райффайзен Банк Аваль" на ПАТ "Альфа-банк". Про це повідомляє прес-служба фонду.

"З технічних причин, що виникли при підписанні договору з АТ "Райффайзен Банк Аваль", банк-агент фонду для здійснення виплат коштів вкладникам ПАТ "КБ "Південкомбанк" змінено на ПАТ "Альфа-банк". Таким чином, вкладникам "Південкомбанку" звертатись до "Райффайзен Банк Аваль" для отримання гарантованої суми відшкодування не потрібно", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, вчора у ФГВФО заявили, що з 8 жовтня починають виплати коштів вкладникам ПАТ "КБ "Південкомбанк" через АТ "Райффайзен Банк Аваль".

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Південкомбанку" строком на три місяці - з 26 травня по 25 серпня 2014 р., пысля чого запропонував НБУ ліквідувати банк.

ПАТ "КБ "Південкомбанк" був зареєстрований Держбанком СРСР 23 листопада 1990 р., Національним банком України - 3 жовтня 1991 р. В 2014 р. банк увійшов до другої групи банків за величиною активів (великі банки), зайнявши 31 місце в загальному рейтингу НБУ. На початку квітня 2014 р. "Південкомбанк" зареєстрував нову редакцію свого статуту, згідно якої статутний капітал банку збільшено на 250 млн грн - до 550 млн грн.

40,2% акцій "Південкомбанку" належать ПрАТ "Метал Юніон", майже 24% - ТОВ "Глобус плюс", решта - юридичним і фізичним особам, які на сайті банку не зазначаються.