ua en ru

ФГВФО продовжив строк ліквідації банку "Капітал"

ФГВФО продовжив строк ліквідації банку "Капітал" Фото: банк Капітал (ФГВФО)

Процедура ліквідації продовжується з 2015 року

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продовжив процедури ліквідації ПАТ "АКБ "Капітал" строком на один рік з 30 жовтня 2018 року до 29 жовтня 2019 року включно. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ФГВФО.

Згідно з рішенням фонду, також продовжено повноваження ліквідатора ПАТ "АКБ "Капітал" Ірини Білої строком на один рік з 30 жовтня 2018 року до 29 жовтня 2019 року включно.

Нагадаємо, у липні 2015 року Національний банк України (НБУ) оголосив про рішення віднести АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

Відзначимо, НБУ спільно з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб продадуть за "голландською моделлю" заставлені у НБУ права вимоги за кредитними договорами неплатоспроможних банків балансовою вартістю 11,5 млрд грн.

Як повідомляло РБК-Україна, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) переходить до пакетного продажу корпоративних кредитів банків, що ліквідуються. Для апробації нового підходу було сформовано пілотний пул, до складу якого включено активи юридичних осіб 21 банку - права вимоги за понад 200 кредитами, загальна заборгованість за якими перевищує 8 млрд грн. Його передпродажною підготовкою займатиметься один із п’яти акредитованих при Фонді міжнародних консультантів.