ua en ru

ФГВФО запропонував НБУ ліквідувати "Старокиївський банк"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звернулася до Національного банку України (НБУ) з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Старокиївський банк".

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звернулася до Національного банку України (НБУ) з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Старокиївський банк". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як зазначають у ФГВФО, таке рішення прийнято у зв'язку з неможливістю виконання затвердженого плану врегулювання способу виведення банку з ринку, а саме: "створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією" через невиконання єдиним кваліфікованим інвестором умов конкурсу.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Старокиївському банку" з 18 червня 2014 р. по 18 вересня 2014 р.

ПАТ "Старокиївський банк" заснований в 1991 р. і представлений мережею відділень у Києві та Київській області. За класифікацією НБУ відноситься до 4 категорії банків (невеликі).