ua en ru

ФДМУ оголосив повторний конкурс з продажу 94,9% акцій Горлівського машзаводу.

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про проведення повторного конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ "Горлівський машинобудівний завод" (м. Горлівка, Донецька область) з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому в офіційному виданні "Відомості приватизації". До продажу пропонується пакет акцій у кількості 9 360 394 штуки, що становить 94,9% статутного капіталу ВАТ. Номінальна вартість однієї акції складає 1,05 грн. Початкова вартість пакету - 31,5 млн грн. Крок збільшення ціни при проведенні торгів "з голосу" ліцитатором - 315 тис. грн. Форма випуску акцій - документарна.

За умовами конкурсу, покупець зобов'язаний забезпечити беззбиткову діяльність товариства протягом 5 років від дати переходу права власності на пакет акцій, недопущення утворення простроченої заборгованості по платежах до бюджетів усіх рівнів та соціальних платежах тощо.

Конкурс буде проведено через 75 днів після опублікування оголошення.

Нагадаємо, вперше ФДМУ оголосив конкурс з продажу ВАТ "Горлівський машинобудівний завод" 16 квітня 2009 р. Стартова ціна продажу складала 45 млн грн, крок збільшення ціни - 450 тис. грн.

ВАТ "Горлівський машинобудівний завод" (м. Горлівка, Донецька область) спеціалізується на виробництві машин та устаткуванні для добувної промисловості і будівництва. Обсяг реалізованої продукції за 9 місяців 2009 р. склав 8 млн 533 тис. грн, за 2008 р. - 11 млн 930 тис. грн. Вартість активів за підсумками 9 місяців 2009 р. складає 112 млн 858 тис. грн.