ua en ru

ФБР вимагає інформацію про читачів новини про вбивство працівників бюро у Флориді

ФБР вимагає інформацію про читачів новини про вбивство працівників бюро у Флориді Фото: Джо Байден розкритикував такі дії ФБР (flickr/Adam Quirk FBI)

Федеральне бюро розслідувань США розсилає повістки до журналістів, вимагаючи записи, які б ідентифікували всіх, хто прочитав новину про вбивство двох працівників ФБР у лютому 2021 року. Йдеться про розслідування справи про дитячу порнографію.

Представник компанії Gannett Чарльз Тобін, що адміністрація президента США Джо Байдена має пам'ятати про важливість незалежної преси.

ФБР відкликало повістки в той же день, коли Міністерство юстиції оголосило, що більше не буде таємно отримувати записи журналістів під час розслідування фактів витоку, що є відхиленням від політики, яку застосовували попередні адміністрації для спроб виявити джерела, які надавали журналістам секретну інформацію.

Президент Джо Байден нещодавно розкритикував цю політику, заявивши, що "просто неправильно" вилучати записи журналістів.

Повістка ФБР, видана в квітні, вимагала виготовлення записів, що містять IP-адреси та іншу ідентифікаційну інформацію "для комп’ютерів та інших електронних пристроїв", які отримували доступ до новини протягом 35-хвилинного періоду, починаючи з 20:03 в день стрілянини. .