ua en ru

ФБР почало розслідування вбивства посла США в Лівії Стівенса

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) почало розслідування вбивства посла країни в Лівії Крістофера Стівенса. Про це повідомила влада США, передає Associated Press.

Команда агентів ФБР прибула в Бенгазі по спеціальному дозволу уряду Лівії і в цілому провела на території консульства близько 12 годин, після чого повернулася в м. Тріполі на територію посольства. Робота на території консульства полягала в зборі доказів і огляді місця злочину. Повідомляється, що аналіз відповідних слідів злочину буде проведений в основний лабораторії ФБР в американському м. Квонтіко, штат Вірджинія. Як відзначають фахівці, з часу смерті Стівенса пройшло дуже багато часу, що негативно позначилося на стані доказів, тому встановити точні обставини його смерті буде вкрай складно. Чи будуть проведені додаткові дії в рамках розслідування смерті Стівенса, поки невідомо.

ФБР, в обов'язки якого входить розслідування загибелі громадян США за кордоном за нез'ясованих обставин, проводить дане розслідування спільно з Центральним розвідувальним управлінням.

Нагадаємо, 11 вересня 2012 р. озброєні люди увірвалися на територію консульства США, відкрили стрілянину і закидали гранатами будівлю. При нападі загинув 52-річний посол США в Лівії Крістофер Стівенс і троє інших громадян Сполучених Штатів. Раніше представники адміністрації США заявляли, що подія в Лівії є терактом, проте наполягали, що не володіють інформацією про те, що напад було сплановано заздалегідь або приурочено до річниці терактів 11 вересня 2001 р.

Читайте також: У справі про вбивство американського посла в Лівії арештовані 50 підозрюваних