ua en ru

За фактом побиття поліцейського Олійника у СІЗО розпочаті кримінальні провадження

За фактом побиття поліцейського Олійника у СІЗО розпочаті кримінальні провадження Фото: за фактом побиття поліцейського Олійника у СІЗО розпочаті кримінальні провадження

Олійник повідомив, що ушкодження йому наніс один з арештантів

За фактом побиття поліцейського Сергія Олійника у київському СІЗО розпочаті кримінальні провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Слідчим управлінням прокуратури міста Києва до ЄРДР внесено відомості за фактом можливого неналежного виконання працівниками Київського слідчого ізолятора своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що призвело до спричинення тілесних ушкоджень Сергію Олійнику за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП в Києві за фактом спричинення Олійнику тілесних ушкоджень розслідується кримінальне провадження за ст. 125 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура №10. У зазначеному провадженні створено групу прокурорів на чолі із заступником керівника місцевої прокуратури.

Відзначимо, Олійник, який підозрюється у вбивстві пасажира автомобіля BMW 7 лютого, сьогодні під час розгляду апеляційної скарги на обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою заявив про його побиття у приміщенні Київського слідчого ізолятору. З його слів, тілесні ушкодження йому наніс один з арештантів безпосередньо перед етапуванням до Апеляційного суду Києва.

Нагадаємо, Державна пенітенціарна служба України призначила службову перевірку за фактом приміщення патрульного поліцейського Сергія Олійника в загальний блок СІЗО.