ua en ru

Facebook оновив список заборон на вміст постів

Facebook оновив список заборон на вміст постів

Одна з найбільших соціальних мереж у світі Facebook оновила свої "Норми співтовариства" - правила, що пояснюють, що не можна публікувати в соцмережі. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на Facebook.

"Щоб збалансувати потреби і інтереси населення з різних куточків земної кулі, Facebook захищає свободу самовираження, якщо воно відповідає нормам співтовариства, викладених на цій сторінці", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, забороняються реальні загрози або організація актів насильства в реальному житті, не дозволена підтримка терористичних організацій. Крім того, пункт "Самопошкодження" говорить про право Facebook видалити будь-які матеріали, пов'язані з підтримкою або заохоченням нанесення собі каліцтв, порушення харчової поведінки або вживання наркотиків".

Адміністрація соцмережі також видаляє образи людей на основі расової або етнічної приналежності, релігії, статі, сексуальної орієнтації, інвалідності або хвороби.

Компанія зазначає, що Facebook служить майданчиком для обговорення важливих проблем, які іноді супроводжуються графічними матеріалами. Однак якщо ці матеріали опубліковані з метою пропаганди жорстокості чи насильства, то соцмережа заблокує їх. Крім того, адміністрація просить при розміщенні відео зі сценами насильства попереджати про це своїх читачів.
Facebook категорично забороняє публікацію порнографічних і будь-яких сексуально відвертих матеріалів, пов'язаних з неповнолітніми, також обмежуються покази оголеного тіла. Однак компанія прагне "поважати право людей на публікацію матеріалів, важливих для них особисто".

Порушенням норм спільнот соцмережі вважається спроба видати себе за іншу людину і створення множинних акаунтів. Будь-які угоди, в яких беруть участь контрольовані товари, - угоди, які контролюються податковими органами з точки зору ціноутворення на предмет повноти обчислення та сплати податків, - також заборонені.

Нагадаємо, раніше начальник міліції Київської обл. доручив підлеглим завести сторінки в Facebook.