ua en ru

Щоденна аналітика ринку Форекс

Огляд валютних пар. Аналітика валютної пари EUR/USD на ринку Форекс свідчить, що під тиском слабких даних по ВВП єврозони валютна пара EUR/USD досягла мінімуму 1,3418, але потім на тлі ослаблення долара на слабкій статистиці США і надій на продовження м'якої політики ФРС, валютна пара EUR/USD змогла відновитися і наблизилася до опору 1,3459.

Огляд GBP/USD. Валютна пара GBP/USD показала подібну динаміку. На тлі слабких даних щодо роздрібних продажів у Великобританії валютна пара GBP/USD досягла мінімуму 1,5990, однак незабаром ослаблення долара призвело її до рівня 1,6065.

Як тільки валютна пара GBP/USD почне користуватися яким-небудь попитом на ринку Форекс, валютна пара EUR/GBP відразу ж буде відчувати тиск. Валютна пара EUR/USD впала до нового триденного мінімуму 0,8376. В діапазоні 0,8362-0,8324 знаходиться скупчення підтримок, а нижче цього діапазону немає ніяких перешкод до десятимісячного мінімуму 0,8301, відзначають аналітики компанії Weltrade.

У п'ятницю, 15 листопада, фунт торгується нейтрально. Учасники торгів, з одного боку, оптимістично налаштовані до валюти на тлі сильної статистики, що виходить у Великобританії, з іншого - коментарі Банку Англії стримують валюту від більш агресивного зростання.

Член комітету з кредитно-грошової політики Банку Англії економіст Пол Фішер попередив, що економіці Великобританії ще далеко до повного відновлення. Таку заяву він зробив напередодні, 14 листопада, на наступний день після того, як Банк Англії підвищив прогноз економічного зростання. У своєму виступі по Rадіо 5 Фішер також повідомив, що питання про терміни підняття базової процентної ставки в даний момент "гранично неясний".

Огляд валютної пари USD/CHF. Швейцарський франк незначно виріс проти долара після виступу Джаннет Йеллен перед банківським комітетом Сенату США. USD/CHF знизився і торгується в районі Chf0,9170. Підтримка знаходиться на Chf0,9160/55, і нижче, на Chf0,9130 (канальна лінія з 25 жовтня 2013 р.) і Chf0,9090. Валютна пара USD/CHF наблизився до опору Chf0,9190. Вище максимуму минулого тижня Chf0,9250 опір знаходиться на Chf0,9280.

Огляд валютної пари USD/JPY на ринку Форекс показує, що на тлі широкомасштабної слабкості ієни валютна пара USD/JPY торгувалася по 100,22, раніше досягнувши двомісячного максимуму 100,31. У четвер ввечері ця пара торгувалася по 100,03. Менеджер підрозділу валютних операцій Aozora Bank Акіра Морога сказав, що черговий цільовий рівень валютної пари USD/JPY - максимум вересня в районі 100,70.

Станом на 02:50 за київським часом валютна пара EUR/JPY зросла до 134,83 проти 134,58 у четвер ввечері в Нью-Йорку, згідно EBS. Ця валютна пара раніше в п'ятницю досягла 2-тижневого максимуму 134,93. Валютна пара AUD/JPY піднялася до 93,66 з 93,17.

Огляд валютної пари EUR/USD. Валютна пара AUD/USD завершила день на 0,9313. Австралійський долар трохи зміцнився в п'ятницю, так як азіатські фондові ринки зросли на очікуваннях фінансових реформ в Китаї і полегшенні, пов'язаним з тим, що ФРС збереже стимулюючу політику при наступному керуючому ФРС Джанет Йеллен.

О 03:00 за київським часом валютна пара AUD/USD торгувалася в районі 0,9345 проти 0,9316 у четвер ввечері в Нью-Йорку.

Валютна пара AUD/USD на ринку Форекс на цьому тижні відскочила від ковзної середньої за 100 днів і не змогла закритися значно нижче рівня корекції на 61,8% зростання з 5 серпня по 23 жовтня. Якщо пара проб'є лінію спадного тренда близько 0,9400, вона зможе знову випробувати на міцність ковзну середню за 200 днів близько 0,9666.

Тим не менш, на думку Weltrade, на наступному тижні австралійський долар зіткнеться зі значними труднощами, так як у вівторок будуть опубліковані протоколи засідання Резервного банку Австралії, яке відбулося 5 листопада, а на четвер заплановано виступ керуючого РБА Гленна Стівенса на конференції австралійських економістів. У своїй заяві, опублікованій минулого тижня, центральний банк знизив прогнози для економічного зростання і сказав, що "для досягнення збалансованого зростання економіки, ймовірно, буде потрібен більш низький валютний курс".

На думку Weltrade, зараз інвестори переключають увагу на дані США по зайнятості, які очікуються на початку грудня, а також дані з роздрібних продажів напередодні різдвяних свят.

Далі протягом світового торгового дня на ринку Форекс інвестори зосередять увагу на даних з промислового виробництва у США за жовтень і результати опитування в виробничому секторі ФРС-Нью-Йорк /Empire State manufacturing survey/ за листопад.