ua en ru

Євробачення 2018: яким буде фінал конкурсу

Євробачення 2018: яким буде фінал конкурсу Колаж РБК-Україна

Фінал Євробачення 2018 стартує 12 травня о 22:00

Фінал Євробачення 2018 відбудеться в Лісабоні (Португалія) вже у суботу, 12 травня. Де і коли дивитися онлайн трансляцію, порядок виступу країн і всі подробиці заключного етапу конкурсу - в матеріалі Styler.

Євробачення 2018 фінал дивитися онлайн

Де дивитися Євробачення 2018

  • телеканали - UA:Перший і СТБ
  • на YouTube - офіційний канал Євробачення
  • онлайн трансляція - на Styler
  • початок - 22:00

Головна частина пісенного конкурсу Євробачення 2018 буде транслюватися двома українськими каналами - UA:Перший і СТБ. На UA:Перший коментувати все, що відбувається під час конкурсу будуть ведучий Тимур Мірошниченко та переможниця Євробачення 2016 співачка Джамала. А на СТБ коментатором буде шоумен Сергій Притула. Зазначимо, що Притула також був ведучим під час українського Нацвідбору на Євробачення 2018.

Також трансляцію конкурсу можна буде дивитися на офіційному каналі Євробачення на YouTube.

Крім того, на офіційному сайті Євробачення eurovision.tv запустили зворотний відлік до початку фіналу конкурсу.

Порядок виступу країн-учасниць

Відразу після закінчення другого півфіналу конкурсу, відбулося жеребкування, за результатами якого визначився порядок виступу країн під час фіналу Євробачення 2018. Відкривати заключний етап буде MELOVIN - представник України виступатиме під першим номером.

Під час фіналу країни будуть виступати в такому порядку:

  1. Україна
  2. Іспанія
  3. Словенія
  4. Литва
  5. Австрія
  6. Естонія
  7. Норвегія
  8. Португалія
  9. Великобритания
  10. Сербия
  11. Германия
  12. Албанія
  13. Франция
  14. Чехия
  15. Дания
  16. Австралія
  17. Фінляндія
  18. Болгарія
  19. Молдова
  20. Швеція
  21. Угорщина
  22. Ізраїль
  23. Нідерланди
  24. Ірландія
  25. Кіпр
  26. Італія

Голосування за переможця Євробачення 2018

Переможця Євробачення 2018 обирають журі конкурсу і телеглядачі. Після всіх виступів у фіналі свої оцінки називає журі. Далі оголошують бали від кожної країни-учасниці, і ці результати підсумовуються. Якщо учасники набрали однакову суму балів, то думка телеглядачів стає вирішальним.

Відзначимо, що в правила проведення Євробачення внесли деякі зміни. Так, країна не може висувати учасника, з яким заборонений в'їзд в країну-господарку конкурсу. Це зроблено після того, як у 2017 році в Україну був заборонений в'їзд учасниці від Росії Юлії Самойлової за виступи в аннексированном Криму.

Ставки букмекерів

Ще до початку конкурсу, фаворитом букмекерів була учасниця від Ізраїлю Нетта Барзілай. У першу п'ятірку також входили Олександр Рибак (Норвегія), Madame Monsieur (Франція), EQUINOX (Болгарія) та Еліна Нечаєва (Естонія). Однак після перших репетицій, ставка на переможця змінилася – перше місце прогнозують представниці Кіпру Елені Фурейра. А після другого півфіналу букмекери змінили і п'ятірку фаворитів. Тепер, крім Кіпру, там Ізраїль, Франція, Литва, Німеччина.

Євробачення 2018: яким буде фінал конкурсу

Скріншот сайту (eurovisionworld.com)