ua en ru

Євробачення-2017 може "втопити" Україну, - глава НТКУ

Євробачення-2017 може "втопити" Україну, - глава НТКУ Фото: гендиректор НТКУ Зураб Аласанія

Таку думку висловив гендиректор Національної телекомпанії Зураб Аласанія на прес-конференції в Києві

Проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017 Україні може втопити країну. Таку думку у вівторок 6 вересня висловив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія на прес-конференції в Києві, повідомили сьогодні у прес-службі "Першого національного".

"Те, що Євробачення пройде в Україні, - це, з одного боку, натхнення, а з іншого - те, що може втопити", - зазначив Аласанія.

За його словами, міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" поставив значні виклики перед НТКУ, яка зараз знаходиться на етапі перетворення на ПАТ "Національна суспільна телрадіоекомпанія України".

"У цих умовах ми щодня маємо працювати в полі, наповнювати ефіри кожної із 28 компаній, і паралельно має відбуватися реформа. За ці два з половиною роки в нашому існуванні нічого не змінилося - ні бюджети, ні ставлення, ні закони. Деякі умови навіть погіршилися, оскільки на етапі переходу старі закони вже не працюють, а нові - ще не працюють. І ось таким чином все дивно відбувається", - наголосив Аласанія, додавши, що одним з відкритих питань залишається фінансування суспільного мовника.

Раніше Міністерство фінансів України визначило граничний обсяг видатків за програмою "Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії" у 2017 році обсягом 700 млн гривень, у зв'язку із чим наглядова рада НСТУ висловила стурбованість намірами виконавчої влади урізати фінансування суспільного мовлення у 2017 році.

Сьогодні відбулась прес-конференція "Чи з’явиться в Україні суспільний мовник з 01.01.2017?" Про створення суспільного ...

Опубліковано UA:Перший 6 вересня 2016 р.

Нагадаємо, Кабмін виділить Держкомтелерадіо 450 млн гривень на Євробачення-2017.