ua en ru

В Євросоюзі розраховують, що права Саакашвілі будуть дотримані

В Євросоюзі розраховують, що права Саакашвілі будуть дотримані Фото: ЄС сподівається на дотримання прав Саакашвілі (УНІАН)

В ЄС прокоментували ситуацію щодо Саакашвілі

У Європейському Союзі стежать за ситуацією, що склалася довкола президента Грузії в минулому, лідера українського "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter із посиланням на джерело у ЄС.

"Ми продовжуємо стежити за подіями навколо пана Саакашвілі. Ми очікуємо, що законність, а також права пана Саакашвілі будуть дотримані", - зазначив кореспондент.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Михайло Саакашвілі має намір відновлювати українське громадянство, про що він заявив в ході прес-конференції у Варшаві (Польща), де він зараз перебуває.

Додамо, що у понеділок 12 лютого, у другій половині дня Саакашвілі затримали у Києві та відвезли у невідомому напрямку. Пізніше стало відомо, що Саакашвілі видворили до Польщі - країни, з якої політик в останній раз приїхав до України.

Зауважимо, що 5 січня 2018 року суд у Грузії визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовим становищем і незаконному достроковому звільненні з ув'язнення колишніх високопосадовців МВС, винних у вбивстві співробітника Об'єднаного грузинського банку Сандро Гіргвліані, і засудив його до трьох років позбавлення волі. У зв'язку з цим прокуратура Грузії подала Україні запит на екстрадицію Саакашвілі. Такий же запит нещодавно було подано і на адресу Польщі.