ua en ru

Євросоюз може виділити менше 1% свого внутрішнього ринку курятини під український імпорт, - експерт.

В червні-липні ц.р. Євросоюз може зняти обмеження на ввезення української курятини. Таку думку висловив аналітик групи компаній (ГК) «Сінком» Андрій Патіота, повідомляє прес-служба ГК.
Експерт нагадав, що в травні ц.р. буде проведено повторне інспектування українських виробників продукції птахівництва фахівцями генерального директорату Єврокомісії з охорони здоров'я і захисту прав споживачів.

Європейські експерти вже проводили інспекцію української курятини в червні 2009 р. «Зауваження, в основному, стосувалися не ведення бізнесу або ставлення до тварин, що зазвичай особливо ретельно інспектує європейськими чиновниками, а законодавчих нестиковок», - зазначив А.Патіота.
Можливе скасування заборони, на думку експерта, призведе до виділення агропромисловцям України квоти на ринку Євросоюзу в 100 тис. т курятини на рік (при загальному обсязі ринку близько 12 млн т). З огляду на, як мінімум, 25%-ву різницю в цінах на продукт на вітчизняному та європейському ринках, це також сприятиме підвищенню рентабельності бізнесу. Додатковою перевагою українських виробників завдяки географічній близькості є можливість постачання до країн ЄС дорогого свіжого охолодженого м'яса. Їхні американські і бразильські конкуренти змушені займати нішу більш дешевого замороженого м'яса.