ua en ru

Євросоюз продовжить санкції проти Білорусі до 31 жовтня 2013 р., - джерело

Влада країн Євросоюзу домовилися продовжити санкції проти Білорусі до 31 жовтня 2013 р. Очікується, що рішення про це буде прийнято на зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів об'єднання, призначеної на початок наступного тижня.

В останній раз до питання про санкції проти Білорусі ЄС повертався 23 березня ц.р., нагадує Reuters. Тоді Євросоюз прийняв ряд "точкових" обмежувальних заходів в адресу еліти пострадянської держави. У список тих, проти кого були введені санкції, потрапили особи, по, оцінці ЄС, причетні до порушень прав людини.

Продовжити дію заборонних заходів держави союзу мають намір у зв'язку з тим, що стан справ в Білорусі не змінилося. Громадяни країни, яких в ЄС вважають політичними в'язнями, як і раніше залишаються в тюрмах.

За непідтвердженими даними, список осіб, проти яких діють санкції, 15 жовтня може бути розширений. У даний момент мова йде про 243 громадянах Білорусі, чиї активи в ЄС заморожені.

Серед тих, кого Європейський союз вважає винними в злочинній діяльності, - власник футбольного клубу "Динамо Мінськ", друг Президента країна Олександра Лукашенка Юрій Чиж та власник мережі гіпермаркетів "Корона" Павло Топузідіс.

Читайте також: Парламентські вибори в Білорусі відповідали світовим нормам, - голова місії спостерігачів від СНД