ua en ru

Євросоюз закликав Україну захищата права геїв, лесбіянок, бісексуалів та транссексуалів на мирні зібрання

Євросоюз закликав Україну захищати права геїв, лесбіянок, бісексуалів та транссексуалів на мирні зібрання та свободу слова. Про це йдеться у заяві представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

"Високий представник ЄС з питань зoвнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон глибоко занепокоєна насильницьким зривом мирних подій, організованих 19-21 травня в рамках Kyiv Pride. Вона висловлює свою солідарність з жертвами цих дій і закликає українську владу провести розслідування та покарати правопорушників.
Високий представник закликає українську владу захищати та забезпечити право всіх українців, включаючи лесбіянок, геїв, бісексуалів та транссексуалів на мирне зібрання та свободу слова", - йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що Європейський Союз використає майбутні двосторонні зустрічі для обговорення даного питання з українською владою.

Нагадаємо, 20 червня в Києві повинен був пройти перший в історії незалежної України гей-парад. Заявити про свої права збиралися більше 200 представників сексуальних меншин. Проте замість цього геям і лесбіянкам довелося ховатися від українських націоналістів і членів проросійських козацьких організацій. У результаті парад не відбувся, а його організатор глава "гей-форуму України" Святослав Шеремет був жорстоко побитий.