ua en ru

Європейський інвестиційний банк надасть Україні позику у розмірі 15,54 млн євро на реалізацію проекту з водопостачання у Миколаєві.

Європейський інвестиційний банк надасть Україні позику у розмірі 15,54 млн євро на реалізацію проекту "Розвиток системи водопостачання та водовідведення у м. Миколаєві". Відповідну фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком підписали сьогодні міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко та начальник відділу енергетики Європейської монетарної системи та навколишнього середовища Східної Європи, Росії, Південного Кавказу та Центральної Азії Європейського інвестиційного банку Костянтин Сінадіно, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектну угоду "Розвиток системи водопостачання та водовідведення у м. Миколаєві" підписали Костянтин Сінадіно, міський голова Миколаєва Володимир Чайка та директор комунального підприємства "Миколаївводоканал" Василь Тельпіс.

За словами О.Кучеренка, сума позики Європейського інвестиційного банку складає 15,54 млн євро на 15 років з відстрочкою з повернення тіла кредиту 3 роки. Він зазначив, що відсоткова ставка коливається залежно від стану європейського фінансового ринку. Міністр додав, що загальна вартість проекту "Розвиток системи водопостачання та водовідведення у м. Миколаєві" складає 31,08 млн євро, з яких позика Європейського інвестиційного банку - 15,54 млн єваро, кошти гранту Євросоюзу - 3 млн євро, кошти місцевого бюджету та КП "Миколаївводоканал" - 12,14 млн євро.

Міністр закликав усіх міських голів та депутатів міських рад за прикладом Миколаєва реалізовувати інвестиційні проекту.