ua en ru

Європейський ринок цілком може компенсувати Україні втрату російського, - Шеремета

Європейські ринки цілком можуть за величиною компенсувати Україні втрату ринків російських, крім того, це відкриває більш широкі перспективи перед національними товаровиробниками.

Європейські ринки цілком можуть за величиною компенсувати Україні втрату ринків російських, крім того, це відкриває більш широкі перспективи перед національними товаровиробниками. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета (на фото), відповідаючи на запитання журналістів перед засіданням уряду, йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Треба заробляти. Потенційно це значно більший ринок. Там вища якість, там вищі стандарти. І, зрештою, це не тільки ринок, це не тільки торгівля, це - частина нашої європейської інтеграції", - сказав міністр.

Що ж стосується того, які саме з національних товарів потраплять на ринки ЄС, то тут не можна встановлювати певні умови і нав'язувати правила - затребуваність товарів по кожному сегменту диктуватиме ринок і попит, сказав Шеремета.

"Є речі у яких Україна сильна. Зараз, наприклад, мова йде про харчову промисловість, аграрний сектор, енергетику, IT. Я думаю, що мають потенціал також наші машинобудівні компанії, які треба піднімати - якість потрібна, більше інновацій, маркетинг", - зазначив він.