ua en ru

Європейські банки посилюють правила торгівлі на Форексі

Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, UBS і інші банки посилюють правила торгівлі на Форексі. Вони хочуть посилити умови для трейдерів, які використовують власні кошти при торгівлі на ринку Форекс.

Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, UBS і інші банки посилюють правила торгівлі на Форексі. Вони хочуть посилити умови для трейдерів, які використовують власні кошти при торгівлі на ринку Форекс. Такі заходи стали результатом внутрішніх розслідувань банків з метою виявлення можливих маніпуляцій на ринку Форекс.

Новини ринку Форекс. У багатьох банків правила торгівлі на ринку Форекс м'якше, ніж умови в інших сферах трейдингу. Форекс є одним з найбільш слабко регульованих ринків. Зазвичай операції з особистими записами декларуються. Часто інформація про здійснені угоди автоматично відправляється банку в електронному листі. Але на Форекс все складніше, оскільки операції з валютами найщільніше пов'язані з повсякденним життям. І якщо трейдер купує долари на ринку Форекс перед американським святом або продає свій будинок для відпочинку в Іспанії, він може цим порушити правила. Не можна забороняти трейдеру, який торгує фунтами в Лондоні, купувати собі обід.

Deutsche Bank розглядає можливість встановлення порогу за власним засобам, що трейдер може задіяти в торгівлі кожною валютою. У Lloyd та кількох інших банків вже діє схоже правило. Спекулятивна торгівля на Форексі з особистого рахунку трейдерам заборонена. Американський банк JPMorgan забороняє трейдерам використовувати гроші з особистих акаунтів в тих же інструментах, в яких вони працюють.

Трейдинг з особистих акаунтів стурбував банки після того, як регулятори звернули свою увагу на ринок Форекс, запідозривши трейдерів в змові. Вони можуть обмінюватися інформацією про замовлення з конкурентами, а потім використовувати особисті кошти в угодах, заснованих на отриманих даних. У листопаді стало відомо, що британський финнадзор проводить розслідування про використання приватних акаунтів трейдерів в операціях на ринку Форекс.