ua en ru

У Європарламенті не задоволені перебігом розслідування вбивства словацького журналіста

У Європарламенті не задоволені перебігом розслідування вбивства словацького журналіста Фото: вбитий журналіст та його дівчина (fluturakusari/twitter)

Уряд Словаччини закликають звільнити главу МВС

У Європарламенті не задоволені перебігом розслідування вбивства журналіста Яна Кучака і його нареченої та вимагають звільнити главу МВС Словаччини Роберта Каліняка. Про це у Twitter повідомив Манфред Вебер, лідер найбільшої у Європарламенті фракції Європейської народної партії.

"Повідомлення колег з Європарламенту після їхнього візиту до Словаччини насторожують. Нам здається, що керівництво словацького уряду не робить все можливе для з’ясування обставин двох вбивств" - написав Вебер.

"Якщо прем’єр-міністр Фіцо хоче зберегти залишки довіри, він повинен звільнити главу МВС. Втручання міністра у розслідування є неприйнятним. Ми очікуємо від уряду зусиль у розслідуванні злочину і забезпечення свободи слова" - додав євродепутат.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Словаччині вбили журналіста відділення німецько-швейцарського видання Axel Springer Яна Кучака і його дівчину Мартіну Кушнірову.

4 березня президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що дострокові вибори можуть стати рішенням для відновлення громадської довіри у зв'язку з убивством журналіста-розслідувача, яке потрясло націю.