ua en ru

Єврокомісія не повинна вести переговори по "Північному потоку-2" з Росією, - юристи ЄС

Єврокомісія не повинна вести переговори по "Північному потоку-2" з Росією, - юристи ЄС Фото: трубопровід "Північний потік" (gazprom.ru)

Переговори щодо мандату повинні поновитися 12 жовтня

Юристи Європейського союзу (ЄС) заявили, що європейська комісія не має компетенції для вести переговори по "Північному потоку-2" з Російською Федерацією (РФ). Про це повідомляє DW.

"Юристи ЄС підготували аналітичну довідку, яка свідчить, що Єврокомісія не має компетенції для ведення переговорів по газопроводу "Північний потік-2", так як він проходить за межами ЄС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Єврокомісія попросила у країн-членів ЄС мандат на проведення переговорів з РФ по газопроводу. Представники країн обговорювали це питання 28 вересня 2017 року, проте так і не ухвалили остаточного рішення.

Наголошується, що переговори повинні відновитися 12 жовтня, однак після оприлюднення аналітичної довідки шанси на отримання Єврокомісією мандата на переговори зменшилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія планує усунути ПАТ "Газпром" від управління трубопроводом Північний потік-2".