ua en ru

У Єврокомісії закликали скасувати карантин для вакцинованих туристів у поїздках всередині ЄС

У Єврокомісії закликали скасувати карантин для вакцинованих туристів у поїздках всередині ЄС Фото: єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс (flickr.com/96119688@N04)
Автор: РБК-Украина

Єврокомісія рекомендує країнам-учасницям поступово послаблювати обмеження на поїздки. Зокрема для власників сертифікатів ЄС COVID-19.

Він заявив, що повністю вакциновані власники сертифікатів повинні бути звільнені від пов'язаних з поїздками перевірок або карантину через 14 днів після отримання останньої дози вакцини.

"Це також має поширюватися на тих, хто одужав від коронавірусу, які отримали одноразову дозу двокомпонентної вакцини", - додав єврокомісар.

При цьому він додав, що на всій території Євросоюзу в останні тижні спостерігається тенденція до зниження рівня захворюваності, що свідчить про успіх кампаній з вакцинації.

"Сьогодні ми пропонуємо державам-членам координувати це поступове скасування обмежень на вільне пересування людей, беручи до уваги наш новий спільний інструмент: цифровий сертифікат ЄС COVID", - додав єврокомісар.