ua en ru

Євген Жилін: подробиці вбивства лідера "Оплоту"

Євген Жилін: подробиці вбивства лідера "Оплоту" Фото: Євген Жилін

Російське слідство висуває кілька версій вбивства

Євген Жилін, лідер терористичної організації "Оплот", був убитий вчора, 20 вересня, у ресторані в Підмосков'ї. Як повідомило джерело "Інтерфаксу", невідомий кілька разів вистрілив з пістолета, у результаті чого Жилін помер від отриманих ран. Однак на даний момент офіційного підтвердження цієї події немає. РБК-Україна зібрало всі подробиці вбивства Євгена Жиліна.

Євген Жилін був затятим противником Евромайдана і на той час працював в УБОЗ Харкова. У 2015 році звинувачувався в замаху на Арсена Авакова.

Подробиці вбивства Жиліна

"Сьогодні ввечері в ресторані "Вітерець", розташованому в селищі "Горки-2" на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков'ї, невідомий злочинець зробив кілька пострілів з пістолета в двох відвідувачів, після чого зник", - розповів "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах.

Також повідомляється, що злочинець чекав своїх жертв за столиком в ресторані, а після зник на автомобілі з водіїв. Євген Жилін помер від отриманих поранень.

У МВС припускають інсценізацію спецслужб РФ

Зорян Шкіряк заявив про те, що вбивство Жиліна цілком могло бути інсценуванням російських спецслужб.

"Часто ФСБ може організовувати такі спецоперації під прикриттям, щоб імітувати смерть потрібного їм агента", - припустив Шкіряк і додав, що в Україні чекають офіційного підтвердження інформації про загибель Жиліна.

Також Шкіряк нагадав, що Жилін оголошений у розшук в Україні, звинувачується в тероризмі і викрадення людей.

У Росії назвали ймовірні причини вбивства Жиліна

"Комерсант" з посиланням на російське слідство і оточення Жиліна повідомляє про те, що правоохоронці за фактом загибелі Жиліна порушили кримінальні справи за статтями "вбивство двох і більше осіб" і "незаконний обіг зброї".

Слідство висунуло кілька версій вбивства Жиліна. Зокрема, одна з них – замовне вбивство, пов'язане з подіями в Україні. На користь цієї версії говорять відсутність доказів на місці злочину і ретельний грим вбивці.

Скандальний екс-нардеп Ради Олег Царьов вважає, що вбивство лідера Оплоту було скоєно з політичних мотивів. А перший "голова" так званої ДНР Олександр Бородай допускає розправу Жиліним з-за його бізнесу.

Також видання пише про те, що у Жиліна були проблеми з "керівництвом" ДНР і ЛНР з-за участі "Оплоту" в розподілі коштів для самопроголошених республік.

Відео з місця вбивства Жиліна

У мережі з'явилося перше відео з місця вбивства "Оплоту" Євгена Жиліна. Відповідні записи опублікував російський телеканал Рен ТВ.

На відео знятий ресторан "Вітерець", що в селищі Горки-2, біля якого чергують правоохоронці. Російські ЗМІ повідомляють, що виконавець чекав жертву у ресторані за столиком і вистрілив у лідера "Оплоту", коли той зайшов всередину закладу.