ua en ru

Естонія планує інвестувати в Донецькій обл. у бізнес-проекти із будівництва, переробки відходів та енергетики.

Естонія планує інвестувати в Донецькій області у бізнес-проекти, пов'язані з будівництвом, переробкою відходів та енергетикою. Про це сьогодні в Донецьку на "Естонському економічному форумі" заявив перший секретар посольства Естонії в Україні Яанус Роотсі, передає кореспондент РБК-Україна.

Водночас він висловив побоювання в інвестуванні бізнесу в Україні у зв'язку з недосконалою законодавчою базою.

"Естонія досі веде переговори про компенсацію нашим підприємцям у зв'язку із забороною грального бізнесу в Україні", - сказав він.

Директор ЄБРР в Україні Андре Кююсвек назвав серед чинників ризику бюрократію, корупцію, високу залежність від цін на сталь, брак кредитних ресурсів й обмежене зростання внутрішнього споживання.

Водночас посол Естонії в Україні Яан Хейн заявив, що, незважаючи на ризики, Естонія готова піти на інвестування за умови підтримки регіонального бізнесу.

"Міст між Україною і Євросоюзом може пролягати через Естонію та її підприємства", - заявив заступник губернатора Донецької області Борис Адамов.

Нагадаємо, естонський оператор грального бізнесу Olympic Entertainment Group (OEG) домагається в міжнародному арбітражі виплати Україною 12 млн євро. На цю суму, як вважають в компанії, їй було завдано збитку в результаті заборони грального бізнесу в Україні.