ua en ru

В Естонії підсилюють карантин на тлі рекордної захворюваності COVID

В Естонії підсилюють карантин на тлі рекордної захворюваності COVID Фото: вимога соціальної дистанції у громадському місці (err.ee)

В Естонії з суботи, 5 грудня, посилили карантин по коронавирусу. Магазини можуть заповнюватися на половину, а заклади громадського харчування без сидячих місць повинні закриватися до 22:00.

Про це повідомляє Err.ee.

Торгові зали магазинів і підприємств сфери послуг можуть заповнюватися лише на половину від загальної місткості.

Заклади громадського харчування, розважальні заклади та місця проведення публічних заходів, в яких немає стаціонарних сидячих місць, повинні не працювати з 22:00 до 6:00, тоді як раніше обмеження діяли з півночі. Також в подібних закладах не може бути одночасно більше 250 людей.

Для кінотеатрів, театрів і концертних залів умови роботи не міняються, вводиться тільки обмеження на завершення роботи до 22:00. При цьому, зали з сидячими місцями можуть працювати і після 22:00.

На відкритому повітрі можуть проводитися заходи з кількістю учасників до 500 чоловік, якщо вони не займають більше половини території, на якій відбувається подія.

Зазначимо, що за п'ятницю в Естонії зафіксували 561 новий випадок зараження коронавірусом. Це найбільший добовий приріст в країні за весь час пандемії.

Нагадаємо, ще в листопаді в Естонії почали діяти нові обмеження для громадських закладів і місць. Тоді посилення теж було пов'язано з рекордними показниками захворюваності COVID-19.