ua en ru

Якщо кандидати від "Батьківщини" не довіряють соцслужбам, хай подають на них до суду, - Продан

Партії "Удар" та "Батьківщина" задля визначення рейтингів своїх мажоритарників зверталися за допомогою до одних і тих самих соціологічних компаній. А тому якщо кандидати від "Батьківщини" не довіряють соцслужбам, хай подають на них до суду, вважає четвертий номер виборчого списку партії "Удар" Оксана Продан. Про це вона сказала у коментарі радіо "Свобода".

"Ми зняли тих мажоритарників, які, за соціологічними даними, програють мажоритарникам "Батьківщини". Ми обговорювали питання щодо зняття на базі одних і тих самих соціологічних досліджень. Тому що і "Удар", і "Батьківщина" зверталися до одних соціологічних служб, їх, здається, було сім. Ми очікуємо, що на базі цієї соціології ухвалить рішення і "Батьківщина". Якщо окремі мажоритарники вважають, що соціологія неправильно щось робить, хай позиваються до соціологів у суді", - вважає Продан.

Читайте також: Соцопитування підтверджують лідерство кандидатів від "Удару" у більшості київських округів

В свою чергу кандидати від "Батьківщини", які балотуються по мажоритарних округах у Києві, не мають наміру знімати свої кандидатури, оскільки не довіряють даним досліджень, яких вони не бачили. Про це заявив радіо "Свобода" один із таких мажоритарників Дмитро Андрієвський.

"Треба ж показати, що там за соціологія була, подивитися, що це за люди, яким пропонують знятися. Це робиться просто для того, щоб закрити переговори. Я не бачу по Києву ніяких підстав для таких розмов", - заявив кандидат від Об'єднаної опозиції.

Андрієвський вважає, що партії у підсумку так і не домовляться щодо єдиних кандидатів по Києву.

Нагадаємо, вчора в Києві відбувся закритий з'їзд партії "Удар", за підсумками якого було оголошено, що партія знімає з виборчих перегонів 26 кандидатів на користь кандидатів від об'єднаної опозиції "Батьківщина" і ще 6 кандидатів - на користь найбільш рейтингових самовисуванців. При цьому по Києву "Удар" зняв лише двох кандидатів.