ua en ru

Ще один бойовик ДНР розкаявся і добровільно погодився співпрацювати зі слідством

Ще один бойовик ДНР розкаявся і добровільно погодився співпрацювати зі слідством Фото: СБУ

Своє рішення він мотивував розчаруванням в ідеях "Новоросії"

Служба безпеки України (СБУ) продовжує повертати на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовились від участі у бойових діях на боці терористичних організацій. 29 жовтня ще один колишній учасник незаконних збройних формувань так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) повернувся до своєї родини за сприяння СБУ, повідомляє прес-служба СБУ.

"Влітку цього року чоловік приєднався до терористів ДНР, зі зброєю чергував на блокпостах на в'їзді до Донецька, охороняв адміністративні будівлі, зайняті бойовиками", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дізнавшись про програму СБ України, колишній бойовик звернувся із заявою до правоохоронців, повідомив про свою участь у НЗФ та добровільно погодився співпрацювати зі слідством. Своє рішення мотивував розчаруванням в ідеях "Новоросії", негативним морально-психологічним кліматом у середовищі бойовиків, катастрофічною економічною ситуацією та відсутністю перспектив працевлаштування на території фейкової республіки.

"Колишній бойовик також закликав інших учасників терористичних угруповань скористатися програмою СБУ та повернутися до мирного життя", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій обл. 2 бойовика ДНР розкаялися і добровільно погодилися співпрацювати із слідством.