ua en ru

ЄС запускає інтерактивну онлайн-карту із санкціями

ЄС запускає інтерактивну онлайн-карту із санкціями Фото: Європейський союз (flickr.com/Campus France)

Сервіс має допомогти підприємцям отримати інформацію щодо санкцій у світі та уникнути їхнього порушення

Європейський союз сьогодні, 29 вересня, запускає інтерактивну онлайн-карту з інформацією про міжнародні санкції, які діють проти режимів, організацій та окремих фізичних осіб, пише Deutsche Welle.

Сервіс створений, зокрема, для підприємців з ЄС, які ведуть бізнес закордоном. Він допоможе їм отримати комплексну інформацію щодо санкцій у світі та уникнути їхнього порушення.

На карті відображатимуться дані про санкції щодо обраної користувачем країни. Також можна буде здійснювати пошук за різними секторами економіки або за назвами підприємств чи фізичних осіб.

Нагадаємо, 14 вересня Рада Європейського союзу продовжила санкції проти Російської Федерації на шість місяців до 15 березня 2018 року. Заходи передбачають арешт активів та заборону на в'їзд до країни союзу. Санкції поширюються на 149 фізичних і 38 юридичних осіб.

З санкційного списку виключені чотири людини у зв'язку з їх смертю. Три юридичних особи з минулих санкційних списків провели злиття, їх назви зникли з переліку. Також ЄС додав до списку нову структуру.