ua en ru

ЄС відшкодує фермерам 210 млн дол. за збитки у зв'язку з хвилею кишкових захворювань ЕГЕК

Європейські фермери, які понесли великі збитки у зв'язку з хвилею кишкових захворювань ЕГЕК, отримають компенсації від Європейського Союзу. У вівторок, 14 червня, представники 27 країн ЄС на зустрічі в Брюсселі ухвалили рішення виділити для відшкодування збитку 210 млн євро. Таким чином, виробникам буде відшкодовано 50% їх втрат, понесених у зв'язку з хвилею високопатогенною інфекції ЕГЕК, повідомив єврокомісар з сільського господарства Дачан Чолош.

Найближчим часом країни ЄС повинні будуть передати Єврокомісії списки найбільш постраждалих фермерських господарств, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство DAPD. Компенсації будуть виплачуватися за весь час, коли діяло попередження для громадян утриматися від вживання в їжу сирих овочів - починаючи з 26 травня, коли з'явилися повідомлення про заражені іспанські огірки.

Компенсації з Брюсселя повинні якомога швидше дійти до адресатів, заявила міністр сільського господарства та захисту прав споживачів ФРН Ільзе Айгнер. За її словами, в Берліні вже вживаються необхідні заходи.

Нагадаємо, число жертв небезпечної кишкової палички ЕГЕК в Німеччині збільшилося до 36. 14 червня в Нижній Саксонії від наслідків цієї інфекції померла дворічна дитина. Яким чином вона заразилася кишковою паличкою, поки невідомо.