ua en ru

ЄС погрожує Угорщині судовим позовом через політику прем'єр-міністра

ЄС погрожує Угорщині судовим позовом через політику прем'єр-міністра Фото: перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс

Угорщині може бути пред'явлений позов у суді через ряд політичних ініціатив прем'єр-міністра Орбана

Перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс у середу, 12 квітня, попередив владу Угорщини про те, що їй може бути пред'явлений позов у суді через ряд політичних ініціатив прем'єр-міністра Віктора Орбана, передає Reuters.

У число політичних ініціатив, через які Європейський Союз може подати в суд на Угорщину, входять зміни до вищої освіти, неурядові групи та правила надання притулку.

"Ми ретельно розглянемо усі ці питання за підсумком квітневих порушень", - заявив на прес-конференції в середу Тіммерманс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина наполягає на введенні подвійного громадянства для етнічних угорців, які проживають в Україні. Про це на прес-конференції заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає "Еспресо".

"Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Наша позиція полягає в тому, що в Європі не повинні карати тільки тому, що громадянин знаходиться у громадянстві країни-члена ЄС і країни, яка не є членом Європейського союзу. Сподіваємося, ми зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні", - зазначив Сійярто.