ua en ru

Вірус Зіка: у Колумбії інфіковано понад 3000 вагітних

Вірус Зіка: у Колумбії інфіковано понад 3000 вагітних Фото: Хуан Мануель Сантос

При цьому влада відзначають, що з урахуванням незареєстрованих випадків мова може йти про 80-100 тисяч інфікованих вірусом Зіку

В Колумбії кількість заражених вірусом Зіку вагітних жінок перевищила 3 тисячі. Про це заявив президент країни Хуан Мануель Сантос, передає Reuters.

"Прогноз такий, що в кінцевому рахунку у нас може бути 600 тисяч випадків", - сказав Сантос.

Він також додав, що в країні в результаті може бути зареєстровано також близько 1 тисячі випадків синдрому Гійена-Барре - рідкісного важкого захворювання, яке призвести до паралічу і яке влада деяких країні пов'язують з лихоманкою Зіку.

Найбільша концентрація заражених спостерігається в провінції Північний Сантандер, де їх близько 5 тисяч. При тому там живуть 31% інфікованих вагітних жінок.

При цьому влада відзначають, що з урахуванням незареєстрованих випадків і пацієнтів без симптомів інфекції мова може йти про 80-100 тисяч інфікованих вірусом Зіку.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) допустила, що число заражень вірусом Зіку у країнах Південної та Північної Америки може досягти трьох-чотирьох мільйонів, включаючи 1,5 мільйона випадків у Бразилії.