ua en ru

ЄНП закликала демократичні сили підтримати кандидатуру Ю.Тимошенко у другому турі виборів Президента України.

Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс привітав Юлію Тимошенко з 25% підтримкою у першому турі президентських виборів України та з проходженням у другий тур, що відбудеться 7 лютого 2010 р. Про це йдеться у його привітанні, розміщеному на сайті ЄНП, повідомляє прес-служба БЮТ.

ЄНП висловлює свою підтримку Ю.Тимошенко в другому турі президентських виборів в Україні, оскільки "вона є єдиний демократичний і проєвропейський кандидат". "Саме тому ЄНП закликає всі демократичні сили України та партнерів ЄНП в Україні об'єднатись і підтримати Ю.Тимошенко", - йдеться у документі.

Також ЄНП закликала всіх кандидатів у Президенти від демократичних сил, які брали участь у першому турі, не залишатись осторонь та об'єднати свої зусилля задля перемоги демократії в Україні.

Європейська народна партія на сьогодні об'єднує 72 партії з 39 країн Європи, 13 голів урядів ЄС та 6 керівників урядів, які не є членами ЄС, голову Європейської ради, керівника Європейської комісії та має найбільшу фракцію в Європейському парламенті.