ua en ru

Експерти знайшли сліди від пістолета на руці обвинуваченого у вбивстві Нємцова Дадаєва

Експерти знайшли сліди від пістолета на руці обвинуваченого у вбивстві Нємцова Дадаєва Фото: Заур Дадаєв

Захист Дадаєва не згоден з представленими результатами експертизи

Хімічна судова експертиза виявила мікросліди продуктів пострілів на тілі головного обвинуваченого у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова Заура Дадаєва. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на адвоката Дадаєва Шамсудина Цакаєва.

Так, згідно з отриманими даними експерти прийшли до висновку, що Дадаєв стріляв з лівої руки.

"Сьогодні я ознайомився з результатами хімічної судової експертизи, яка встановила, що на представлених зрізах нігтьових пластин правої і лівої руки, змивах кистей правих і лівих рук і в змиві лівої завушної області, отриманих від Дадаєва, виявлені одиничні мікрочастинки продуктів пострілу", - повідомив Цакаєв.

При цьому адвокат уточнив, що захист Дадаєва не згоден з представленими результатами експертизи. За його словами, хімічна експертиза не може визначити, чи стріляв його підзахисний у день злочину, так як Дадаєв, як мусульманин, щоденно здійснює омовіння під час намазу.

"Ми на два листа написали заяву про те, що Дадаєв сповідує іслам, з 13 років він щоденно здійснює обов'язковий намаз, який включає обмивання рук, вушних раковин, обличчя та волосся. Це не рахуючи гігієнічних омочень", - зазначив Цакаев.

Захисник підкреслив, що Дадаєва затримали через шість днів після вбивства і за цей час він зробив "як мінімум 30 обмивань". За словами адвоката, за цей період його підзахисний також двічі відвідував сауну і двічі здійснював повне обмивання.

"Апріорі не могло бути на ньому яких-небудь часток. Взагалі не могло бути", - сказав Дадаєв.

Раніше повідомлялося, що суд продовжив арешт обвинуваченому у вбивстві Нємцова Дадаєву до кінця листопада.

Нагадаємо, відомий російський політик Борис Нємцов був убитий 28 лютого в Москві.