ua en ru

Експертиза встановила, що російський фотокор Андрій Стенін загинув місяць тому під Донецьком

Експертиза встановила, що російський фотокор Андрій Стенін загинув місяць тому під Донецьком

Експертиза встановила, що фотокореспондент міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні" Андрій Стенін загинув у районі Донецька близько місяця тому. Про це заявив генеральний директор "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ.

"Наш колега фотокореспондент Андрій Стенін загинув. Виявляється, він не був у полоні. Він загинув ще місяць тому в машині, на якій їхав виконувати редакційне завдання. Автомобіль було розстріляно та спалено на шосе поблизу Донецька", - заявив Кисельов.

Нагадаємо, 22 серпня 2014 р. в Донецькій області виявили обгоріле тіло, яке, імовірно, належала російському фотокореспонденту Андрію Стеніну. Про це у своєму Facebook повідомила, що працює в зоні АТО журналістка Катерина Сергацкова.

"У ДНР зізналися, що в кількох кілометрах від Снігового виявили обгоріле тіло журналіста. На жаль, судячи за наявними даними, це дійсно фотокореспондент РИА Новости Андрій Стенін. З ним знаходилися ще двоє "журналістів" ДНР", - написала вона.

Крім того, Сергацкова зазначила, що за деякими даними, журналісти були обстріляні, а потім машина, в якій вони перебували, згоріла від попадання снаряда. "Хто стріляв, невідомо", - повідомила вона.

Зв'язок з фотокореспондентом МІА "Росія сьогодні" Андрієм Стеніним, які працювали в зоні АТО на сході України, пропала 5 серпня 2014 р. Раніше надходила інформація, що російський журналіст може перебувати в управлінні Служби безпеки України в Запоріжжі, але 8 серпня в СБУ цю інформацію спростували.