ua en ru

Екс-заступник мера Хмельницького засуджений до 2,5 років позбавлення волі за отримання хабара у 26 тис. дол.

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок, згідно з яким колишнього заступника міського голови м. Хмельницький - начальника управління економіки Хмельницького міськвиконкому засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 2 роки 6 місяців з конфіскацією всього належного йому майна, крім житла. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Як повідомлялося раніше, працівниками відділу протидії хабарництву управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю було встановлено, що зловмисник, перебуваючи на посаді заступника міського голови м. Хмельницького та обіймаючи водночас посаду начальника управління економіки однойменного міськвиконкому, вимагав та отримав від директора приватної фірми хабар в сумі 26 тис. дол. за позитивне вирішення питання про приватизацію приміщення, що відноситься до об'єкту комунальної власності Хмельницької міської ради.

За даним фактом прокуратурою Хмельницької області було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.4 ст.27 та ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України.