ua en ru

Екс-голова банку "Надра" І.Гіленко розшукується за привласнення 50 млн дол.

Колишній президент банку "Надра" Ігор Гіленко розшукується податковою міліцією Києва за фінансову аферу за привласнення 50 млн дол., повідомляє прес-центр Державної податкової адміністрації в Києві. Відносно І.Гіленка 12 жовтня 2009 р. Шевченківський районний суд столиці України виніс ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді затримання і доставки до суду під вартою. Проти нього порушена кримінальна справа за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання посадовим положенням) Кримінального кодексу України. На майно керівника банку - квартиру в центрі Києва - накладений арешт.

Нагадаємо, І.Гіленко 11 лютого 2009 р. був звільнений від обов'язків голови правління ВАТ КБ "Надра". Він обіймав посаду голови правління з липня 1997 р. Напередодні звільнення І.Гіленко Національний банк ввів тимчасову адміністрацію у ВАТ КБ "Надра", тимчасовим адміністратором була призначена Валентина Жуковська.

Раніше голова МВС Юрій Луценко заявив про масштабні зловживання Нацбанку, допущені при рефінансуванні банку "Надра". Крім того в ЗМІ з'являлася інформація про те, що з наданого в 2008 р. НБУ "Надра" рефінансування на суму 7,1 млрд грн з банку було виведено близько 6 млрд грн.