ua en ru

Екс-мер Слов'янська Штепа обіцяє розпочати голодування за прикладом Савченко

Екс-мер Слов'янська Штепа обіцяє розпочати голодування за прикладом Савченко Фото: екс-мер Слов'янська Неля Штепа обіцяє розпочати голодування

Також Штепа подала в суд позов про захист честі і гідності

Колишній мер Слов'янська Неллі Штепа, звинувачена в сепаратизмі, загрожує влаштувати голодування, як українська льотчиця Надія Савченко, якщо її термін утримання під вартою буде знову продовжено. Про це повідомляють Новини Донбасу.

"Я оголошу точно таке ж голодування, як оголосила Савченко. Але повірте, я сиджу на гормональних препаратах. Якщо щось зі мною станеться - список із сорока людей у мене є. І повірте, місто Слов'янськ приїде і розірве навпіл, тому що так більше не можна", - сказала Штепа.


Під час суду Штепа заявила, що кримінальна справа проти неї сфабрикована силовиками, які зрадили Україну.

Також екс-мер Слов'янська повідомила, що подала в суд позов про захист честі і гідності.

"Вся інформація, яка виходить з їх вуст (прокуратури - ред.) — вона брехлива. Ні один свідок обвинувачення не підтвердив мою провину в судовому засіданні", - сказала вона.

За словами адвоката Штепи Дмитра Марченка, всі допитані свідки на даний момент свідчать на користь захисту.

Також на судовому засіданні Штепі відмовили у задоволенні клопотання про допит більше сорока свідків, включаючи президента України Петра Порошенка, прем'єра Арсенія Яценюка, екс-главу СБУ Валентина Наливайченко, екс-губернатора Донецької області Сергія Таруту і нардепа Сергія Пашинського.

Нагадаємо, вчора Червонозаводський районний суд Харкова продовжив термін утримання під вартою екс-меру міста Слов'янська Неллі Штепі. Наступне засідання відбудеться 13 травня.

На даннный момент офіційно про початок голодування Неля Штепа не заявляла.

Раніше повідомлялося, що в Слов'янську затримали організаторів сепаратистського референдуму.