Екс-головний архітектор Києва підозрюється в спробах рейдерського захоплення бізнес-центру на Печерську

Прокуратурою Печерського району м. Києва відкрито кримінальне провадження за фактом спроби протиправного заволодіння бізнес-центром за адресою Дніпровський узвіз, 1. У рейдерських діях щодо іноземного інвестора - компанії "Бредвин Трейдінг Лімітед" - підозрюється колишній головний архітектор Києва Сергій Бабушкін.

Згідно з визначенням суду, 20 і 23 травня 2014 року державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Печерського району Л.Орел з використанням завідомо підроблених документів внесла зміни до Єдиного державного реєстру про зміну складу засновників і юридичної адреси ТОВ "Ліра-2000", на балансі якого знаходиться бізнес-центр, розташований за адресою р. Київ, Дніпровський узвіз, 1.

Іноземна компанія "Бредвин Трейдінг Лімітед", на законних підставах володіє 75,3% статутного капіталу ТОВ "Ліра-2000", в результаті дій злочинної групи була протиправно виключена з числа учасників ТОВ "Ліра-2000". У результаті зазначених дій єдиним учасником товариства з часткою 100% став громадянин України С. Бабушкін, що в реальності до цього володів 24,7% статутного капіталу ТОВ "Ліра-2000".

Крім цього, незаконно змінено місце юридичної реєстрації ТОВ - замість реєстрації в м. Києві товариство тепер зареєстроване в м. Львів. Також зафіксована зміна керівника підприємства - замість законно обраного директора Степанченко в якості директора товариства значиться О.Лиманюк.

Адвокат компанії "Бредвин Трейдінг Лімітед" зазначив, що "Бредвин Трейдінг Лімітед" не розглядала і не приймала рішень, що стосуються змін складу власників ТОВ "Ліра-2000", зміни місця реєстрації підприємства, обрання нового директора товариства.

Представник "Бредвин Трейдінг Лімітед" переконаний, що дії держреєстратора проведені з використанням завідомо підроблених документів. Протиправне вилучення компанії "Бредвин Трейдінг Лімітед" з числа учасників ТОВ "Ліра-2000", здійснене в інтересах громадянина України С.Бабушкіна, могло бути ініційоване тільки зазначеним громадянином.

Додатково співрозмовник агентства звернув увагу на той факт, що С.Бабушкін має непогашену заборгованість перед ТОВ "Ліра-2000" в сумі 9,115 млн грн, що підтверджено рішенням Шевченківського районного суду м. Києва.

Розслідування кримінальної справи перебуває на особистому контролі прокурора міста Києва. Про рейдерство проінформовано одне з посольств ЄС, підготовлено звернення до вищих посадових осіб держави.

Довідка. Бізнес-центр, розташований за адресою р. Київ, Дніпровський узвіз, 1, має площу 12 тис. кв. метрів. Серед орендарів офісів в бізнес-центрі - Світовий банк, Міжнародна фінансова корпорація.