ua en ru

Екс-глава МВФ Фігаредо покинув раду директорів International Airlines Group через розгляди навколо Bankia

Екс-глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Родріго де Рато Фігаредо покинув раду директорів третього за величиною авіаперевізника Європи - International Airlines Group SA (IAG), говориться в повідомленні компанії.

Причиною його відходу послужив розгляд навколо Bankia - четвертого за обсягом активів банку Іспанії.

Рато Фігаредо, який до травня ц.р. очолював Bankia, став об'єктом судового розгляду разом з ще 32 співробітниками кредитної установи за звинуваченням у шахрайстві, фальсифікації банківських рахунків і ціновій змові.

Нагадаємо, Bankia частково націоналізований іспанським урядом. Подібний крок обійшовся владі країни в 4,5 млрд євро, після чого керівництво Bankia запросило ще 19 млрд дол. фінансової допомоги. Таким чином, на порятунок Bankia може бути виділена найбільша в історії реструктуризації банків країни сума. Дані заходи викликали невдоволення населення країни на тлі значного скорочення витрат, початого керівництвом раніше, що привело до ряду демонстрацій протесту у деяких офісів Bankia.

Стан іспанської економіки посилюється через скорочення доходів і зростання бюджетних дефіцитів в регіонах. Так, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги відразу 8 іспанських автономних регіонів: Каталонії, Андалусії, Астурії, Кантабрії, Канарських островів, Мурсії, Країни Басків і столиці - Мадрида.

International Airlines Group - одна з провідних авіакомпаній за обсягами перевезень в Європі. Утворена в січні 2011 р. шляхом об'єднання British Airways та Iberia. Холдинг має "прописку" в Іспанії, а його акції торгуються на фондових біржах Лондона і Мадрида. Головний офіс знаходиться в Лондоні. Авіапарк об'єднаного перевізника нараховує 347 літаків.