ua en ru

Екс-футболіст збірної Німеччини загинула від вибуху в Сирії

Колись перспективний півзахисник збірної Німеччини Бурак Каран, який грав в одній команді з нинішніми зірками світового футболу Самі Хедірой і Кевіном-Прінсом Боатенгом, убитий в результаті вибуху бомби в Сирії.

Колись перспективний півзахисник збірної Німеччини Бурак Каран, який грав в одній команді з нинішніми зірками світового футболу Самі Хедірой і Кевіном-Прінсом Боатенгом, убитий в результаті вибуху бомби в Сирії.

Життя Бурака Карана обірвалося після авіанальоту неподалік від кордону між Сирією і Туреччиною. Цю інформацію газеті Bild підтвердив брат футболіста Мустафа. Повідомляється, що Бурак Каран убитий курдськими бойовиками. При цьому Каран протистояв режиму сирійського президента Башара Асада.

До 2008 року всі думки Бурака, втім, були пов'язані з футболом - він робив успішну кар'єру в Німеччині. Сім разів футболіст з турецьким корінням зіграв за молодіжні збірні Німеччини, а крім того, спробував себе в Бундеслізі.

Бурак виступав за молодіжні команди "Гамбурга", "Ганновера", "Алеманії". П'ять років тому головний тренер "Алеманії" Томас Хенген давав таку характеристику Карану: "Він добре бачить поле, відмінно грає в пас. Нам дуже потрібен футболіст такого рівня".

Але вже в той час, судячи по всьому, Бурак задумався про те, щоб відростити бороду, взяти автомат і відправитися в зону бойових дій.

Екс-футболіст збірної Німеччини загинула від вибуху в Сирії"Бурак сказав мені, що кар'єра і гроші не мають для нього значення. Замість того, щоб думати про футбол, він постійно дивився відео в Інтернеті, спостерігав за подіями, що відбувалися в зонах бойових дій. Він приходив у відчай, був повний співчуття жертвам", - каже Мустафа, при цьому брат загиблого нічого не знає про можливу зв'язку Карана з "Аль-Каїдою". Більше того, він стверджує, що Каран вирушив у Сирію в основному для того, щоб організувати розподіл гуманітарних вантажів.

В Інтернеті є фотографії з Бураком, який відростив бороду і тримає в руках автомат Калашникова. Сестра екс-футболіста Зухал заявила, що він "тільки про джихад і говорив".

У Бурака Карана залишилася сім'я - дружина і двоє маленьких дітей.

Нагадаємо, в Сирії йде громадянська війна, в якій бере участь кілька сторін. Сирійські урядові війська протистоять бойовикам сирійської опозиції, в яку входять ісламісти, включаючи членів угруповань, яких асоціюють з "Аль-Каїдою". Є і третя сторона конфлікту - курди, які ведуть боротьбу як з урядовими військами, так і з бойовиками опозиції.