ua en ru

Екс-боєць "Торнадо" зізнався у вбивстві Олешка

Екс-боєць "Торнадо" зізнався у вбивстві Олешка Фото: Віталій Олешко (brd24.com)

Артем Матюшин визнав свою провину

Підозрюваний у вбивстві в Бердянську (Запорізька область) ветерана АТО Віталія Олешка Артем Матюшин визнав свою провину. Про це у четвер, 27 вересня, повідомляє місцеве видання "Бердянськ 24".

"Війна була нашою спільною темою. Знаю, що Михайлу (Сигіді, - ред.) в Бердянську належить ресторан "Мохіто". Ми обмінялися телефонами. А на початку липня він подзвонив і попросив про допомогу. Мовляв, у Бердянську є людина, яка називає себе громадським діячем і борцем з корупцією, а сам рекетир і здирник. Сигіда попросив мене провчити цю людину, "простреливши сідниці". В обмін пообіцяв грошей на розвиток будь-якого бізнесу. Я пообіцяв подумати, а через кілька днів погодився", - зізнався слідчим Матюшин.

Повідомляється, що в Бердянськ Матюшин приїхав разом з друзями 29 липня. Друзям він сказав, що це буде подорож на море, а у нього там є якийсь підробіток.

"З Сигідою ми спілкувалися через WhatsApp. Я повідомив йому, що приїхав. Він порадив оселитися в тому ж готелі. Увечері ми зустрілися. Михайло чекав мене біля готелю. У машині передав обріз і мисливські патрони. Потім відвіз мене в дитячий садок, де у дворі стояла червона "Таврія". Михайло передав мені ключі від неї і запевнив, що автомобіль підготовлений до злочину: він у справному стані. Після я повинен був повернути машину на місце, а обріз залишити в салоні", - розповів підозрюваний.

Він запевняє, що в той же вечір Сигіда привіз його до дому Олешка і показав в телефоні фото майбутньої жертви. А також розповів про приблизний розпорядок дня Олешко.

"На наступний день я поїхав до дому Олешко і майже три години спостерігав за ним. Вдень він з дружиною їхав на червоній іномарці, причому дружина була за кермом. А на наступний день я попросив одного зі своїх друзів відвезти мене за цією адресою, щоб віддати передачу", - розповів Матюшин.

За його словами, в Таврії вони поїхали удвох з Ломако. Звідти вони рушили до будинку Сармату. Там довелося чекати, поки Вона повернеться з міськради.

"Він приїхав через 20 хвилин, вийшов з автомобіля й у супроводі трьох чоловіків. Ми під'їхали ближче. Я вийшов з машини, по дорозі витягнув заряджений двома патронами обріз. В цей час Сармат увійшов у двір, у супроводі одного з чоловіків. Я рушив слідом, прицілився в спину і вистрілив. Потерпілий впав на землю, а я пішов у "Таврію". Чув, що мені в спину намагалися стріляти, - пролунало п'ять-шість пострілів.

За його словами, через 30 хвилин "він вже їхали в бік Дніпра", проте по дорозі в Дніпро їх затримали співробітники поліції.

Нагадаємо, колишній заступник командира підрозділу "Торнадо" Микола Цукур розповів, що на фотографії кілера, яку опублікували в мережі, упізнав екс-бійця батальйону "Торнадо", снайпера Артема Матюшина, який пізніше перейшов у полк "Азов".

Як відомо, 31 липня 2018 року, близько 12:30, по вулиці Східній в місті Бердянськ невідомий вистрілив у Олешка, після чого зник з місця події. Від отриманих травм потерпілий помер.

3 серпня Бердянський міський суд заарештував чотирьох підозрюваних у вчиненні злочину. За версією поліції, вони були виконавцями злочину.

18 серпня поліція заарештувала підозрюваного в організації злочину.