ua en ru

Економіка КНР показує ознаки стабілізації, - аналітики

Економіка Китаю показала перші ознаки відновлення після того, як була опублікована статистика по торговому балансу. Експорт з країни виріс на 9,9% в порівнянні з минулим роком. Результат перевершив прогнози аналітиків майже в два рази, передає "Росія 24".

Згідно з опитуванням Bloomberg, експорт повинен був додати 5,5%. Стали ці дані сюрпризом чи ні, покаже хід сьогоднішніх торгів на всіх майданчиках, але ще в п'ятницю в газеті China Daily з'явилося просочування інформації про те, що експорт виросте на 10%. Імпорт виріс на 2,4%. Сам же торговий баланс склав 27,7 млрд дол.

Такі сильні дані по експорту говорять про те, що світовий попит набирає обороти і допомагає другої за величиною економіки світу відновлювати позиції.

"Хороші дані по експорту повинні підтримати ринок праці і понизити тиск на ЦБ, від якого вимагають стимулюючих заходів", - сказав Chang Jian, економіст Barclays в Гонконзі.

Також в неділю були опубліковані дані по зростанню грошової маси. Агрегат M2 виріс на 14,8% - найшвидші темпи зростання з червня 2011 р.

Читайте також: У Китаї у вересні 2012 р. експорт виріс на 9,9%, а імпорт - на 2,4% в порівнянні з 2011 р