ua en ru

Економіка Франції може втратити сотні млн євро після паризьких терактів

Економіка Франції може втратити сотні млн євро після паризьких терактів Фото: Франція може втратити сотні млн євро

Близько 7% ВВП країни забезпечували доходи від туризму

Після терактів в Парижі, туристичний потік може значно знизиться, що проявиться у збитки на сотні мільйонів євро. Про це пише DeutscheWelle.

В першу чергу, недавні теракти у французькій столиці можуть позначитися на інвестиціях, туризмі, торгівлі та інших сферах народного господарства. Видання підкреслює, що близько 7% ВВП країни забезпечують доходи від туризму.

Крім того, тероризм може злякати інвесторів. За даними досліджень, які проводилися після терористичних атак в Іспанії та Греції, прямі зарубіжні інвестиції впали від 12% до 14%, відповідно. Знизитися може і оборот зовнішньої торгівлі.

Також негативно позначиться на бюджеті країни збільшення штату спецслужб і поліції, які з'явилися після подій минулих вихідних. Так, ще до терористичної атаки на Париж, країна відчувала труднощі з скороченням дефіциту бюджету і високим рівнем держборгу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити боротьбу з тероризмом.