ua en ru

ЄК: безвізовий режим з Туреччиною підвищить загрозу терактів в Євросоюзі

ЄК: безвізовий режим з Туреччиною підвищить загрозу терактів в Євросоюзі Фото: в Єврокомісії заявили про загрози у випадку отримання безвізового режиму Туреччиною

Про це йдеться в доповіді Єврокомісії

Вступ Брюсселем безвізового режиму з Туреччиною підвищить загрозу терактів в Європейському союзі (ЄС). Про це йдеться в доповіді Єврокомісії (ЄК), передає газета The Daily Telegraph.

"Можна очікувати, що, як тільки турецькі громадяни отримають право безвізового в'їзду в ЄС, іноземці стануть робити спроби отримати турецькі паспорта для того, щоб прикинутися турецькими громадянами і в'їхати до ЄС без візи... Така можливість може залучити не тільки нелегальних мігрантів, але і злочинців і терористів", - наводить видання витримки з доповіді ЄК.


У доповіді також наголошується загроза нелегальних перевезень великих обсягів наркотиків, секс-рабинь, нелегального вогнепальної зброї та біженців в Європу.

Нагадаємо, 10 травня Європарламент відмовивсят подальших консультацій щодо скасування візового режиму для турецьких громадян до тих пір, поки Анкара не приведе своє законодавство у відповідність з критеріями, висунутими ЄС.